eScooter010/ESFA in het AD

Mythes ontkracht door eScooter010!

Het team van eScooter010 is al volop aan de slag gegaan met het onderzoeken van de markt voor de elektrische scooter. Deze onderzoeken bestaan uit een kwalitatief onderzoek en een kwantitatief onderzoek. Voor het kwalitatieve gedeelte zijn de teamleden de straat op gegaan en hebben verschillende rijwielhandelaren bezocht. Het doel was om door middel van interviews de onderliggende gedachtes en interesses over elektrische scooters naar boven te halen. Op deze manier zijn er verschillende conclusies ontstaan die representatief zijn voor een groot deel van alle rijwielhandelaren.

Eén van de belangrijkste conclusies van het onderzoek was dat dealers vaak over verkeerde informatie beschikken. Zo zijn veel rijwielhandelaren nog niet positief over de elektrische scooter en geven dus ook de verkeerde informatie door aan de potentiële klant. Sommigen raden het zelfs sterk af om aan een elektrische scooter te beginnen. Dit heeft het team aan het denken gezet. Wij gingen hiermee aan de slag en hebben 8 mythes beschreven en weerlegd. Dit hebben wij zowel op posters als in een prezi-presentatie verwerkt.
Beschrijving: C:\Users\Helene\Pictures\Escooter010\Chantal Lindsen\DSC05270.JPG
De link naar de presentatie is: http://prezi.com/n25vkj8cudfb/mythes-rondom-escooter-ontrafeld/

Door de juiste informatie op een ludieke en makkelijke manier aan te bieden, denken wij dat hiermee een groot deel van alle belemmeringen voor de aanschaf van de elektrische scooter weggenomen kan worden. Het is tenslotte de toekomst!

Fashionblogger Chantal Lindsen is, net als wij, al overtuigd;

It's “Cool to have, fun to ride!”

 

 

 

Dag van de duurzaamhied

Dag van de Duurzaamheid op Heijplaat
11 November 2011 stond in het teken van duurzaamheid. Over heel Nederland werden evenementen georganiseerd waarbij Duurzaamheid in de breedste vorm centraal stond. E-scooter010 van de Hogeschool Rotterdam werd verwacht werd op twee locaties; daarom werd de “Verdeel en Heers” tactiek toegepast. Twee teams met alle disciplines vertegenwoordigd trokken erop uit. Tip top aangekleed en met de door Sebastian Alphen gesponsorde “duurzaam groene” dassen ook nog eens meteen herkenbaar. Bas Bickes; “Ik ben al meerdere malen herkend als eScooter010 lid door mijn das!”
Op museumpark was het eerste team al vroeg aanwezig om de stand op te bouwen. Tot het eind van de middag zijn ze druk bezig geweest met het promoten van de eScooter. Ook over de samenwerking met ESFA werd het geïnteresseerde publiek geïnformeerd. Ook op de Heijplaat werd het publiek geënthousiasmeerd over de eScooter, er was een heus parcours afgezet om de bezoekers de fun van het elektrisch rijden zelf te laten beleven. Ook hebben de aanwezige groepsleden nog een gesprek gevoerd met Alexandra van Huffelen Wethouder Duurzaamheid van Rotterdam over het verloop van het project. Na afloop van het bezoek aan Heijplaat zijn Nick Verhoeven en Bas Bickes uitgenodigd door de organisatie van de duurzaamheids-battle om deel te nemen aan de afsluitende borrel om te netwerken. Uiteraard hebben zij de rest van hun avondplannen gecanceld en hebben ze gebruik gemaakt van de uitgelezen kans om te netwerken met “groen denkende mensen”.
Kortom de Dag van de Duurzaamheid was voor eScooter010 en ESFA Rotterdam een geslaagde dag.

Bij eScooter010 geloven wij dat elektrische mobiliteit de toekomst heeft. Door lokaal geen C02 uit te stoten kan de vervuiling van het milieu in de stedelijke omgeving sterk worden gereduceerd. Met de ESFA fabriek brengen wij de productie van deze innovatieve producten terug naar Nederland en leiden we nieuwe werknemers op klaar voor de arbeidsmarkt.

Visie


De ESFA wordt in haar opstart ondersteund door studenten van de Hogeschool Rotterdam. Namens de hogeschool heeft Dhr. Frank Rieck aan ESFA Rotterdam een groot budget toegekend voor onderzoek door de hogeschool. Een groep studenten, onder de naam EScooter010, voert de eerste onderzoeken uit op gebied van marketing en opstarten van productie.


eScooter010 is een gemotiveerde multidisciplinaire groep studenten van de Hogeschool Rotterdam. Het multidisciplinaire team bestaat uit gemotiveerde excellente studenten die hun kennis aan het project toevoegen vanuit opleidingen strekkend van Commerciële Economie tot Autotechniek.
Nick Verhoeven, één van de studenten: 'We hebben als doelstelling om samen met de Gemeente Rotterdam, QWIC en ESFA een marketingtechnisch advies te geven over hoe de elektrische scooter een spetterende entree kan maken op het RDM-terrein en in de stad Rotterdam. Tijdens onze onderzoeksperiode maakt EScooter010 gebruik van kennis van belanghebbenden, zoals scooter dealers, technici, financiële professionals en marketingexperts.' Helene Vermeulen voegt hier aan toe: 'Wij willen ons enthousiasme overbrengen op alle gesprekspartners die wij hebben en het gebruik van elektronische scooters een vlucht te laten nemen in Rotterdam.'
EScooter010 is te volgen op Twitter (@Escooter010) en Facebook (Escooter010).