Officiële opening ESFA scooter leerfabriek te Rotterdam

On 27/06/2012

ROTTERDAM – E-scooterfabrikant QWIC en MAAS Leerfabrieken zijn begin april met de productie van elektrische scooters in Rotterdam gestart. In samenwerking met de gemeente Rotterdam is er door hen in 2011 het initiatief genomen om  een heuse E-scooterleerfabriek; de ESFA Rotterdam (Electric Scooter Factory); te starten. De assemblagelijn voor elektrische scooters van QWIC wordt geproduceerd middels een werk en leren-concept.  Een uniek initiatief dat duurzaamheid combineert met een sociaal programma en werkgelegenheid.

ESFA Rotterdam werkt samen met DAAD, een organisatie die mensen, met enige afstand tot de arbeidsmarkt, de kans biedt om een vak te leren in een speciaal ingerichte praktijkomgeving.  Een bijzondere samenwerking waarbij ook de Hogeschool Rotterdam, Albeda College (Metaaltechniek en Maintenance), Start Foundation en RDM Campus nauw betrokken zijn. Algemeen directeur QWIC en mede initiatiefnemer Michiel Hartman: “De RDM campus is een ideale plek voor de ESFA Rotterdam omdat, naast deze kennisinstellingen, ook het Havenbedrijf en een aantal andere innovatieve ondernemingen zijn gevestigd. “

99 % van de in Nederland verkochte elektrische scooters wordt geproduceerd buiten de EU, voornamelijk in Aziatische landen.  QWIC kiest bewust voor de stap naar de havenstad: “Door te kiezen voor Rotterdam boeken we winst in efficiëntie, productkwaliteit én transportkosten. Bovendien investeren we in de mensen die zorg dragen voor de productie. Mooier kan het niet!” aldus Michiel Hartman.

Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte Alexandra van Huffelen is trots op deze samenwerking: “Met de productielijn van QWIC wordt invulling gegeven aan de ambitie van Rotterdam om de stad groener, gezonder, schoner én economisch sterker te maken. Een perfect voorbeeld van de Rotterdamse aanpak op het gebied van duurzaamheid. Ondernemers, stichtingen en jongeren werken zo samen aan duurzame en innovatie oplossingen op het gebied van mobiliteit!”

Over de ESFA Rotterdam
ESFA Rotterdam is niet zomaar een E-scooterfabriek. Het duurzaam produceren is even belangrijk als het assembleren van duurzame elektrische tweewielers. ESFA Rotterdam streeft twee doelen na:

  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot startklare
    arbeidskrachten met goede kansen op de arbeidsmarkt
  • Het produceren van hoogwaardige, milieuvriendelijke elektrische scooters voor zakelijke gebruikers en particulieren

Na een opstartfase van anderhalf jaar zal ESFA Rotterdam, als zelfstandige onderneming, 1000 tot 3000 elektrische QWIC scooters per jaar gaan assembleren voor de Nederlandse marktleider. De ESFA Rotterdam wil jaarlijks 25 deelnemers gaan opleiden tot startklare arbeidskrachten die begeleid worden bij het vinden van een passende arbeidsplaats.

Start productie
Per april 2012 is de productie van de elektrische scooters gestart. Met behulp van de leergierige ‘medewerkers’ worden in rap tempo elektrische scooters geassembleerd. “75 van de eerste 100 elektrische scooters zijn al reeds verkocht. Met name bedrijven uit de omgeving zijn erg geïnteresseerd. Het is goedkoper in onderhoud, straalt duurzaamheid uit én het versterkt de band met het bedrijf en de gemeente Rotterdam”, aldus Michiel Hartman.

Voor meer informatie over de ‘Made in Holland’ QWIC elektrische scooters kan je kijken op www.qwic.nl of www.esfa.nl.

Laat je verrassen én overtuigen door de elektrische scooters bij één van de verkoop- en servicepunten in Rotterdam:

Over QWIC
Bij QWIC geloven we dat elektrisch rijden de huidige problemen van congestie, lokale vervuiling maar ook CO2 uitstoot sterk kan reduceren.  Doormiddel van innovatieve elektrische fietsen en scooters, met handige gadgets en aansprekende communicatie en design, voorziet QWIC in een duurzame mobiliteitsoplossing, een lifestyle.  QWIC onderscheid zich met innovatieve producten voor de hedendaagse, moderne stadsbewoner die niet alleen duurzaam maar ook leuk zijn om te hebben én te rijden.  Met ruim 400 dealers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland beschikt QWIC over een uitstekend netwerk, dat verder zal worden uitgebreid  binnen Europa.

www.qwic.nl

Comments are closed.