Escooter010 heeft een aantal e-scooter mythes ontrafeld!

On 11/03/2012

Het team van Escooter010 is volop aan de slag gegaan met het onderzoeken van de markt voor de elektrische scooter. Deze onderzoeken bestaan uit een kwalitatief onderzoek en een kwantitatief onderzoek. Voor het kwalitatieve gedeelte zijn de teamleden de straat op gegaan en hebben verschillende rijwielhandelaren bezocht. Het doel was om door middel van interviews de onderliggende gedachtes en interesses over elektrische scooters naar boven te halen. Op deze manier zijn er verschillende conclusies ontstaan die representatief zijn voor een groot deel van alle rijwielhandelaren.

Eén van de belangrijkste conclusies van het onderzoek was dat dealers vaak over verkeerde informatie beschikken. Zo zijn veel rijwielhandelaren nog niet positief over de elektrische scooter en geven dus ook de verkeerde informatie door aan de potentiële klant.

Sommigen raden het zelfs sterk af om aan een elektrische scooter te beginnen. Dit heeft het team aan het denken gezet. Wij gingen hiermee aan de slag en hebben 8 mythes beschreven en weerlegd. Dit hebben wij zowel op posters als in een prezi-presentatie verwerkt.

De link naar de presentatie is: http://prezi.com/n25vkj8cudfb/mythes-rondom-escooter-ontrafeld/

Door de juiste informatie op een ludieke en makkelijke manier aan te bieden, denken wij dat hiermee een groot deel van alle belemmeringen voor de aanschaf van de elektrische scooter weggenomen kan worden. Het is tenslotte de toekomst!

Fashionblogger Chantal Lindsen is, net als wij, al overtuigd;

          It’s “Cool to have, fun to ride!”

EScooter010 is te volgen op Twitter (@Escooter010) en Facebook (Escooter010).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>