ESFA e-scooter leerfabriek officieel geopend

On 02/07/2012
De allereerste elektrische scooter fabriek van Nederland is officieel geopend. Op donderdag 28 juni heeft Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam samen met wethouder Alexandra van Huffelen, de fabriek officieel geopend.  De assemblagelijn voor de elektrische scooters is opgezet middels een werk en leren-concept.  Een uniek initiatief dat duurzaamheid combineert met een sociaal programma en werkgelegenheid in Rotterdam.

2012_Esfa32012_Esfa1

Dagvoorzitter van het openingsprogramma was Frits Huffnagel, oud-wethouder van Amsterdam en Den Haag. Hij leidde het discussie panel rondom de thema’s: ‘van Bijstand naar Bijdrage’ en ‘Productie is kennis vergaren’.

Deelnemers aan deze discussie waren onder andere Dominic Schrijer (oud-wethouder Sociale Zaken in Rotterdam), Frank Rieck (Hogeschool Rotterdam), Karin Lentz (adjunct-directeur Albeda College) en Sacha Silvester (TU Delft).

2012_Esfa22012_Esfa7

Tijdens de opening werden een aantal bijzondere samenwerkingen beklonken waarbij ook de CIVOM (samenwerking van o.a. Hogeschool Rotterdam en Albeda College), Jongerenloket Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam,  Stichting A+O Metalelektro, Start Foundation en RDM Campus nauw betrokken zijn.

“ESFA combineert ondernemerschap met planet en people en is daarom een ideale synthese waar wij graag in investeren. Dit soort constructies kunnen wel eens de ideale springplank naar de arbeidsmarkt zijn voor bepaalde groepen jongeren. Wij vertrouwen erop dat hier veel ‘rijbewijzen’ voor de arbeidsmarkt gehaald gaan worden”, aldus Jos Verhoeven, directeur van maatschappelijk investeerder Start Foundation.

2012_Esfa62012_Esfa5

Tijdens de festiviteiten heeft Hans Hoogbergen, operationeel directeur van de ESFA, met twee studenten een arbeidscontract getekend. Het betreft een student van het Albeda  en een student van de Hogeschool Rotterdam.

Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte Alexandra van Huffelen is trots op deze samenwerking: “Met de productielijn van QWIC wordt invulling gegeven aan de ambitie van Rotterdam om de stad groener, gezonder, schoner én economisch sterker te maken. Een perfect voorbeeld van de Rotterdamse aanpak op het gebied van duurzaamheid. Ondernemers, stichtingen en jongeren werken zo samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit!”

Media over de opening van de Elektrische Scooter Fabriek (ESFA).

- Tweewieler
- Fietsmarkt
- Bovagkrant
- RDM Campus 

Comments are closed.