Mark van de Berg stelt zich voor

On 22/04/2013

Voor mij is de ESFA ”klein maar fijn”

Wat de ESFA als bedrijf zo leuk en uniek maakt, is dat het een leerfabriek is voor ieder persoon. Het biedt het kansarmen en mensen met een uitkering een weg terug de banenmarkt op. Ook geven ze de mogelijkheid om studenten van alle niveaus te laten leren over productieprocessen en handvaardigheid.

Mark van den Berg

Als student Autotechniek aan de Hogeschool Rotterdam ben ik, Mark van den Berg, terecht gekomen bij de ESFA. In eerste instantie voor een opdracht vanuit de Hogeschool om te kijken naar een verbetering in de kwaliteitshandhaving en interne logistiek van producten en documenten. Eind maart ben ik voor het eerst langs gegaan bij ESFA om te overleggen wat de mogelijkheden waren voor de opdracht. Gelijk voelde ik me enorm welkom in het bedrijf, en voelde ik me gelijk op mijn gemak. Het bedrijf is zogezegd “Klein maar fijn”.

De opdracht vanuit school zou een kleine 3 weken duren, maar we kwamen snel tot de conclusie dat er meer tijd nodig is voor een goed resultaat voor de ESFA. De oplossing lag in een stage opdracht op HBO niveau. En laat ik nou degene zijn die op dat moment nog geen afstudeer mogelijkheid had. Het was voor mij een goede mogelijkheid om tijdens de eerste opdracht het bedrijf en de processen te leren kennen. Het mooie van het bedrijf in combinatie met mijn opdracht is dat elke verandering die gemaakt wordt door het hele bedrijf te merken is.

In eerdere opdrachten voor bedrijven heb ik gezien dat de gemaakte opdrachten een soort bezigheidstherapie zijn voor de student. Als het resultaat behaald is verdwijnt het rapport al tijdens een vriendelijke handdruk in het onderste laatje. De ESFA heeft de intentie om niet te lang stil te staan bij problemen en te laten leren doormiddel van uitvoeren, om daarna de resultaten te evalueren. Hierdoor krijg ik hopelijk de kans echt iets te betekenen voor de ESFA en een helpende hand te bieden in het proces.

Comments are closed.