Opstapdag ESFA dinsdag 17 januari 2012

On 02/02/2012

Rotterdam – Dinsdag 17 januari jongstleden hebben drie studenten van Universiteit Utrecht de eerste Opstapdag in de ESFA georganiseerd, in het kader van hun onderzoek omtrent elektrische scooters van QWIC. Een aantal voorlopers op het gebied van duurzame mobiliteit was aanwezig en bijna twintig man zorgden voor een goede opkomst.

Hans Hoogbergen, operational manager van ESFA Rotterdam gevestigd op de Innovation Dock van RDM Campus Rotterdam, legde in enthousiaste bewoordingen de filosofie achter de Electric Scooter Factory uit en sprak over hoe de fabriek er medio maart daadwerkelijk uit zal gaan zien. Veelbelovende plannen. Michiel van der Kort, regiomanager van QWIC, vertelde kort iets meer over de elektrische scooters van QWIC en I am electric, een niet-commerciële uiting die het elektrisch rijden in Nederland en de rest van Europa wil bevorderen. Doel van de ESFA fabriek is de productie van goede kwaliteit scooters naar Nederland te verplaatsen, en de transitie naar duurzaam rijden hiermee te versnellen.

Hoogtepunt van de bijeenkomst was de officiële in-ontvangstneming van twee elektrische scooters door Steef Korfker, adviseur duurzame voertuigen van het Havenbedrijf Rotterdam. Rinus Verschuren van dealer All Bikes had de levering van deze scooters – nu nog geproduceerd in China – op zich genomen. In een persoonlijk gesprek benadrukte hij blij te zijn met het verplaatsen van de productie naar de nieuwe fabriek in Rotterdam, door een beter toezicht op het productieproces zal de kwaliteit van de toch al betrouwbare scooter, alleen maar toenemen.

Op 24 maart wordt vanuit de Verkeersonderneming een groter evenement, het ‘Tweewielerfestijn’ georganiseerd, waarvoor u allen hartelijk bent uitgenodigd. Voor nu willen wij alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en input voor het onderzoek van Universiteit Utrecht.

Voor meer informatie over de producent van elektrische scooters zie: www.qwic.nl.

Voor meer informatie over het Tweewielerfestijn zie: www.verkeersonderneming.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>