Over ESFA

On 15/05/2013

ESFA Rotterdam bv is een mvo-onderneming waar werken en leren samenkomen: een Leerfabriek. ESFA is een initiatief van Gemeente Rotterdam, e-scooterfabrikant QWIC en Maas Leerfabrieken.

Algemeen directeur QWIC en mede-initiatiefnemer Michiel Hartman: “De RDM campus is een ideale plek voor de ESFA Rotterdam omdat, naast deze kennisinstellingen, ook het Havenbedrijf en een aantal andere innovatieve ondernemingen zijn gevestigd. “ 99% Van de in Nederland verkochte elektrische scooters wordt geproduceerd buiten de EU, voornamelijk in Aziatische landen. QWIC kiest bewust voor de stap naar de havenstad: “Door te kiezen voor Rotterdam boeken we winst in efficiëntie, productkwaliteit én transportkosten. Ook customization wordt veel eenvoudiger. Bovendien investeren we in de mensen die zorg dragen voor de productie. Mooier kan het niet!” aldus Michiel Hartman.

Mede-initiatiefnemer Henk Maas, van Maas Leerfabrieken, beschouwt het duurzaam produceren even belangrijk als het assembleren van duurzame elektrische tweewielers. “ESFA Rotterdam streeft twee doelen na:

  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot startklare arbeidskrachten met goede kansen op de arbeidsmarkt;
  • Het produceren van hoogwaardige, milieuvriendelijke elektrische scooters voor zakelijke gebruikers en particulieren.”

Operationeel Manager Hans Hoogbergen: “Momenteel zijn wij bezig het portfolio uit te breiden. Zo hebben we recent Spiked Cycles als nieuwe klant bij de ESFA mogen verwelkomen. Ook assembleren wij al geruime tijd fietsen voor VANMOOF. We zijn momenteel in een ver gevorderd stadium om ook windmolens te gaan assembleren. Mooie duurzame producten!”.

“Het maakt niet zoveel uit of je nu e-scooters, e-bikes of windmolens assembleert”, aldus productiemanager Lennart van der Linden. “ESFA staat voor goede service, flexibiliteit en kwaliteit. We zijn daarmee een partner voor iedereen die wil assembleren. Zolang het product duurzaam is, zijn klanten bij ons van harte welkom.”

De assemblage door ESFA gebeurt middels een werk-en-leren-concept. Een uniek initiatief dat duurzaamheid combineert met een sociaal programma en werkgelegenheid. ESFA Rotterdam biedt mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een start te maken met een carrière in de techniek, in een speciaal ingerichte praktijkomgeving. Een bijzondere samenwerking waarbij ook de Hogeschool Rotterdam, het CIVOM en RDM Campus nauw betrokken zijn.

Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte Alexandra van Huffelen is trots op deze samenwerking: “Met de productielijn van ESFA wordt invulling gegeven aan de ambitie van Rotterdam om de stad groener, gezonder, schoner én economisch sterker te maken. Een perfect voorbeeld van de Rotterdamse aanpak op het gebied van duurzaamheid. Ondernemers, stichtingen en jongeren werken zo samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit!”

 

De initiatiefnemers van de ESFA zijn:

De partners van de ESFA zijn:

De vrienden van de ESFA zijn:

 

Comments are closed.