A+O Metalelektro partner van ESFA

On 16/06/2012

A+O Metalelektro gelooft in de plannen van de ESFA. De plannen en ambities van ESFA sluiten aan bij het beeld dat A+O heeft bij toekomstig leren voor een bepaalde doelgroep. Er moeten meer vakmensen in de techniek komen door te investeren aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Henk Maas. initiatiefnemer ESFA: “We moeten simpelweg op een andere manier aan de slag. Jongeren willen niet met hun neus in de boeken zitten, maar willen leren door te doen. De leerfabrieken zijn bedrijven voor en door leerlingen.”

“Vroeger leerde men al doende het vak. Nu moeten jongeren op het beroepsonderwijs de boeken in. Ze worden te weinig met hun handen aan het werk gezet, met als gevolg dat maar liefst 60.000 leerlingen in het mbo uitvallen. En velen zelfs al eerder”, aldus Maas. “Dat moet anders kunnen, dacht ik. Vandaar dat we gestart zijn met de leerfabrieken. Echte fabrieken waar gave producten als sap, fietsen of e-scooters van de band rollen. Dat spreekt tot de verbeelding en de jongeren kunnen trots zijn op wat ze maken. Daarnaast werken ze onder leiding van een echte vakman, iemand die het vak door en door kent en in staat is de passie over te brengen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>