In de Media

RTV Rijnmond


 

IPC Project – Ontwikkeling nieuwe scooter QWIC

 

ESFA bij Hart van Nederland

De E-scooter stinkt niet, maakt amper geluid, je bent geen cent kwijt aan benzine en het is ook nog eens een Nederlands product. Voorheen werd de elektrische tweewieler in China geproduceerd, maar vanaf dinsdag rollen ze in Rotterdam van de band.
Bekijk de website van Hart van Nederland.

 

Charlois Overzicht 25-10-1

EenVandaag

Made in China: veel producten die wij hier in de winkel kopen worden geproduceerd in China. Maar de kans is groot dat je tegenwoordig ook Made in Holland tegen komt. Steeds meer producenten halen hun productie weer terug naar Nederlandse bodem. Dat het goedkoper is om iets in China te laten maken is namelijk niet meer vanzelfsprekend. Door de stijgende lonen en transportkosten in China, maar ook door berichten over ‘zelfmoordfabrieken’ in het Aziatische land kiezen producenten voor productie in Nederland. Bijvoorbeeld een elektrische scooter en een duurzame waterfles. (EenVandaag).

QWIC haalt als een van de velen fabrikanten de productie weer terug naar Nederland. In deze aflevering van EenVandaag komen nog een aantal van dit soort producenten naar voren.

E-scooterfabrikant QWIC en MAAS Leerfabrieken zijn begin april met de productie van elektrische scooters in Rotterdam gestart. In samenwerking met de gemeente Rotterdam is er door hen in 2011 al het initiatief genomen om een heuse E-scooterleerfabriek; de ESFA Rotterdam (Electric Scooter Factory); te starten. De assemblagelijn voor elektrische scooters van QWIC wordt geproduceerd middels een werk en leren-concept. Een uniek initiatief dat duurzaamheid combineert met een sociaal programma en werkgelegenheid.

NTR

Taco Anema, mede oprichter van QWIC, vertelt enthousiast over de redenen voor het terughalen van de productie van de elektrische scooters in Rotterdam. Nu de productie van de allereerste elektrische scooter fabriek van Nederland, de ESFA, is opgestart, rollen ook de eerste elektrische scooters van de band. In een interview leegt Taco de beweegredenen uit.

Stichting A+O Metalektro

Stichting A+O Metalektro heeft onderstaande video laten maken over de ESFA.

Comments are closed.